Archívum

Archívum - 2011. május 18.


Az örmény államfővel tárgyalt Kövér László

Magyarország kész segíteni Örményország európai integrációját - közölte szerdán Jerevánban Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szerzs Szargszján örmény államfővel folytatott tárgyalása során.

Kövér László kedden érkezett háromnapos látogatásra Jerevánba, ahonnan majd Grúziába utazik tovább.

Az örmény elnökkel folytatott tárgyaláson regionális, a Kaukázustól délre eső vidéket érintő kérdésekről is szó esett - közölte a jereváni elnöki sajtószolgálat. Kövér László leszögezte, hogy Magyarország tiszteli a népek önrendelkezési jogát.

Szerzs Szargszján kijelentette: reméli, hogy a házelnök útja hozzájárul az örmény-magyar kapcsolatok erősödéséhez. Mint mondta, a két népet évszázados barátság köti össze, s Örményország szeretné fejleszteni kapcsolatait Magyarországgal.

Az örmény elnök emlékeztetett 2009-es magyarországi látogatására, s mint mondta, most a magyar államfőn a sor, hogy Jerevánba látogasson.

A jereváni elnöki sajtószolgálat szerint Szerzs Szargszján azt is megállapította, hogy a két ország közti kereskedelem lehetőségei távolról sincsenek kihasználva, s hangsúlyozta, hogy szükség lenne az örmény és a magyar üzletemberek gyakoribb találkozóira.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. május 18.