Archívum

Archívum - 16 May 2011


A svájci Nemzeti Tanács elnökét fogadta a házelnök

Magyarország európai uniós elnöksége során elért eredményeiről, a nemzetközi pénzügyi válság svájci bankrendszerre gyakorolt hatásáról, illetve aktuális nemzetközi és belpolitikai kérdésekről volt szó az Országgyűlés elnökének és Jean-René Germanier, a svájci Nemzeti Tanács elnökének, valamint az általa vezetett parlamenti delegációnak hétfői budapesti találkozóján.

Kövér László a találkozón méltatta a két ország hagyományosan jó, baráti kapcsolatát: köszönetet mondott Svájcnak a második világháború, majd az 1956-os forradalom utáni megtorlás, illetve a magyar rendszerváltás idején nyújtott segítségéért - olvasható az Országgyűlés sajtószolgálatának az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, amely szerint a magyar házelnök rendkívül nagyra értékelte azt a teljesítményt, melyet Svájc a demokrácia kiépítésében, a gazdaság fejlesztésében, és a polgári életminőség megvalósításában nyújtott.

A találkozón szó volt Magyarország európai uniós elnöksége során elért eredményekről. Jean-René Germanier kifejtette, hogy bár Svájc nem tagja az Európai Uniónak, de kétoldalú együttműködések keretében szoros kapcsolatot épített ki a tagállamokkal: mostani magyarországi látogatása is ennek a kapcsolattartásnak a megerősítését szolgálja.

A svájci parlamenti delegáció hétfőn délután találkozik Balog Zoltánnal, a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárral, kedden megbeszélést folytat az Európai ügyek bizottságának vezetésével, illetve Tarlós István főpolgármesterrel.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

16 May 2011