Elnöki cikk listázó

Esemény - 2021. július 12.


Videomegbeszélés a vietnami Nemzetgyűlés elnökével

Kövér László a vietnami fél kezdeményezésére videomegbeszélést folytatott Vuong Dinh Hue-val, a Vietnami Nemzetgyűlés ez év márciusában megválasztott elnökével, akivel áttekintették a kétoldalú kapcsolatok helyzetét, különös tekintettel a törvényhozások közötti együttműködésre.

Fotó: Sajtóiroda
Az Országgyűlés elnöke megerősítette, hogy Vietnám hazánk kiemelten fontos partnere a délkelet-ázsiai régióban, ezt tükrözi a vietnami hallgatóknak a Stipendium Hungaricum program keretében felajánlott évi 200 ösztöndíj is. Ezen hallgatók hazatérésük után reményeink szerint a korábbi évtizedekben itt végzett vietnamiakhoz hasonlóan Magyarország önkéntes nagyköveteiként segítik a kétoldalú kapcsolatok fejlesztését. A parlamenti kapcsolatokról szólva kiemelte, hogy a rendszeres és hagyományosan élénk törvényhozási kapcsolatok fontos kiegészítői a kormányközi együttműködésünknek. Kövér László ismertette a koronavírus járvány leküzdése érdekében hozott magyar intézkedéseket és az aktuális helyzetet, majd hivatalos magyarországi látogatásra hívta meg Hue elnököt.

Fotó: Sajtóiroda
Vuong Dinh Hue méltatta a hagyományosan jó és baráti kapcsolatok országaink között, és köszönetet mondott a Magyarország által felajánlott ösztöndíjakért és a kötöttsegélyhitel program keretében nyújtott támogatásért. Kifejezte elismerését az EU-Vietnam Szabadkereskedelmi Megállapodás (EVFTA) aláírásához nyújtott magyar támogatásért, valamint azért, hogy elsőként ratifikálta a magyar Országgyűlés az EU-Vietnami Beruházásvédelmi Megállapodást.

2021. július 12.