Elnöki cikk listázó

Esemény - 2022. szeptember 5.


Kövér László fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát

Az Országgyűlés elnöke több mint szimbolikus eseménynek nevezte a találkozót egy olyan helyzetben, amikor Európa keleti felét háború pusztítja, nyugat felől pedig a keresztény és az emberi identitást éri támadás.


Kövér László az Országházban fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát. Az Országgyűlés elnöke több mint szimbolikus eseménynek nevezte a találkozót egy olyan helyzetben, amikor Európa keleti felét háború pusztítja, nyugat felől pedig a keresztény és az emberi identitást éri támadás. Kövér László a béke emberének nevezte a pátriárkát, akinek megköszönte a szerb-magyar megbékélésért és a két ország kiemelkedően jó kapcsolataiért tett erőfeszítéseit.

A házelnök szerint sok területen hasonló a helyzet Európában, mint 500 éve volt, hiszen ma is nemzeti és keresztény önazonosságunkért kell megküzdenünk. Porfirije szerb ortodox pátriárka és Kövér László egyetértett abban, hogy Európa népeit a szellemi gyökerek és a keresztény identitás elvesztése fenyegeti, amit csak közös erőfeszítéssel és összefogással, a normalitás erejének felmutatásával akadályozhatunk meg.

2022. szeptember 5.