Elnöki cikk listázó

Esemény - 2023. szeptember 18.


Kövér László interjú a Bayer show-ban

Élesen bírálta a jelenlegi nyugati politikai elitet Kövér László házelnök a Bayer show-ban. Az Országgyűlés elnöke szerint azt látni, hogy Nyugaton szinte már nincsenek európai értékek, pedig - mint fogalmazott - Európa, attól Európa, hogy keresztény.

Ha európa nem keresztény, akkor nincs Európa (...) Európa szellemi értelemben megszűnik létezni - emlékeztetett Kövér László a HírTV stúdiójában Erdő Péter bíboros Kötcsén elmondott szavaira.  Az Országgyűlés elnöke szerint az, hogy a keresztény értékeket ki akarják lúgozni és a helyére tömködni valamit, hogy az emberek azt gondolják, van valami annál is felsőbbrendűbb, mint amiben eddig éltek. Ez volt a komcsiknak is a kísérlete, az megbukott, ez is meg fog bukni - tette hozzá.

Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy például a német társadalom döntő többsége teljesen mást gondol és érez, mint a politikai elitje és sajtója, Kövér László elmondta, ott szerinte morális és lelki terror van, ami néha egzisztenciális következményekkel is jár. 

Lehet, hogy Magyarország egy diktatúra, vagy diktatúra felé halad, de érdekes, itt mindenkit szabadon lehet pocskondiázni, aki a kormány oldalán áll, nincs sokszínű sajtónk, ellentétben Németországgal, ahol a sokszínű sajtó 80 százalékát zöld szavazók írják. Undorító, hányingerkeltő ez a képmutatás, ehhez képest a komcsik a '80-as években egészen komolyan vehetők voltak - jelentette ki.

Úgy fogalmazott, akik Nyugaton fújják a passzát szelek, azok a szellemi színvonalat tekintve is nímandok, macskajancsik. Kiemelte, a helyzet egyenlőtlen, hiszen a másik oldalnak nincs veszítenivalója. Nekünk van Istenünk, hazánk, családunk. Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni A Svédországban iskolai tananyagként bemutatott, Magyarországot gyalázó videóval kapcsolatban az Országgyűlés elnöke kijelentette: olyan szövetségesre nincsen szükségünk, amit ez a film tükröz. Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén - tette hozzá Kövér László.

A Kövér Lászlóval készült teljes inerjút itt tekinthetik meg!

HírTV - Bayer show

2023. szeptember 18.