Elnöki cikk listázó

Felavatták Tamási Áron szobrát Budapesten Szöveg:	Budapest, 2023. május 26. Matl Péter szobrászművész (j2), Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j), Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke (j3), Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója (b2) és Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere (b) Tamási Áron Kossuth-díjas író első, egészalakos köztéri szobrának avatásán, Budapesten 2023. május 26-án. Matl Péter kárpátaljai szobrászművész alkotása az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Iskola bejárata mellett kapott helyet a XII. kerületi Kiss János altábornagy utcában, a Tamási Áron-emlékév alkalmából. MTI/Kovács Attila

Tamási Áron a magyar irodalom székely realista táltosa volt

A magyar irodalom székely realista táltosának nevezte Tamási Áront Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth-díjas székely magyar író első egészalakos köztéri szobrának pénteki avatásán, Budapesten.

MTI

26 maggio 2023

A teljes magyar nemzet a kárpátaljai magyarság mögött áll

Az ukrán politikának tudnia kell, hogy a teljes magyar nemzet a kárpátaljai magyarság mögött áll, a magyar állam semmilyen nyomás hatására nem fog lemondani az ottani magyarság érdekeinek védelméről, mert nincs külön határon túli és határon belüli magyar ügy - mondta Kövér László pénteken Budapesten.

MTI

19 maggio 2023

Példaértékű sikertörténet a magyar és szlovén kisebbségi jogok biztosítása

Magyarország és Szlovénia közös sikertörténete a két szomszédos országban a kisebbségi jogok kölcsönös biztosítása, amely igazi európai értékként példaként szolgálhat az Európai Unió minden intézményének és a nagyvilág minden országának - hangoztatta Kövér László az Országgyűlés elnöke, aki csütörtökön Urąka Klakočar Zupančič - al ,a szlovén Nemzetgyűlés elnökével közösen a Rábavidékre és a szlovéniai Muravidékre látogatott.

MTI / Fotó: Sajtóiroda

18 maggio 2023