Archívum

Archívum - 2011. október 5.


Átadták a felújított tornatermet Felsőzsolcán

Átadta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca általános iskolájának felújított tornatermét az Országgyűlés elnöke szerdán.

Kövér László, aki parlamenti tisztsége mellett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke is, emlékeztetett arra, hogy a 2010-es árvíz által megrongált létesítmény összefogással épült újjá.

Az elmúlt évben, években az országot számos olyan katasztrófa - árvíz és vörösiszap - sújtotta, amely emberek százainak, ezreinek munkáját, életét tette tönkre - fogalmazott a házelnök. Hozzátette: a magyarról szokás azt mondani, hogy individualista nép, amely talán kissé önző is.

Amikor baj van, ennek az ellenkezője az igaz: a magyarok összefognak. A legönzetlenebb segítség sokszor azoktól jön, akik maguk is rászorulnának arra - fogalmazott Kövér László.

A 2010-ben árvíz sújtotta Felsőzsolcának a kormány mellett karitatív szervezetek, gazdasági vállalkozások, önkormányzatok, civilek, társadalmi szervezetek, magánszemélyek segítettek, pénzzel, adománnyal, kétkezi munkával.

A felsőzsolcai iskola tornatermének felújítását a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége tízmillió forinttal támogatta, amit a szolgálat két és fél millió forint értékű ajándékkal és gyermekprogramokkal egészített ki.

A Miskolchoz közeli kisvárosban az elmúlt évi árvízben 208 ház dőlt össze és több mint 1800 épület rongálódott meg.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. október 5.