Archívum

Archívum - 6 de enero de 2011


Kövér László: "2011 nagyon munkás év lesz"

Kövér László szerint az elmúlt fél évben a kormányzati munkát hatalmas rohanás jellemezte, és 2011 is nagyon "munkás" esztendőnek ígérkezik. Az Országgyűlés elnöke erről csütörtökön Somogy megye ünnepi, balatonboglári közgyűlésén beszélt.

Az ünnepi közgyűlés, ahol Kövér László szónokolt, a somogyi megyecímer adományozásának 513. évfordulója alkalmából rendezték.

A politikus azt mondta, hogy elmúlt 8 évet elhibázott, és embertelen gazdaságpolitika jellemezte. "Miközben teret engedtek a gátlástalan magánérdekek érvényesülésének, az emberek mindnapjain spóroltak; iskolákon, kórházakon, sporton, honvédelmen, kultúrán, környezetvédelmen. Ezzel nem csak a jelent élték fel, hanem majdnem a jövőt is" - fogalmazott Kövér.

A parlament elnöke vadvízi evezéshez hasonlította a kormányzati munkát, amelynek szabályai szerint mindig egy evezőcsapással gyorsabbnak kell lenni a sodrásnál, hogy irányítható maradjon a csónak. Nagyon nehéznek nevezte azt az utat, amin az országnak végig kellett mennie az elmúlt fél évben. Úgy vélte: sietve kellett meghozni a szükséges törvényeket, megtenni a szükséges intézkedéseket, ügyelve arra, hogy egy lépéssel megelőzzék a válságot. Elismerte, hogy ebben a sietségben nem volt minden tökéletes. "Elfogadva a jogos kritikákat szeretném leszögezni, nagyon gyorsan tettük amit tettünk, de kapkodás nem volt" - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az eddigi kormányzati munka első eredményei lassan beérnek: kinyitottak az első kormányablakok, a személyi jövedelemadó csökkentéssel úgy támogattak 600 ezer gyermeket nevelő családot, hogy senkire sem tettek újabb terheket. Megteremtették a feltételeket ahhoz, hogy a magyar honvédség tartalékát újra felépítsék, és lassan javulni kezd a közbiztonság - sorolta a politikus. Fontos eredménynek nevezve, hogy gazdasági téren elkerülte a kormány azokat a csapdákat, "hatástalanítva időzített bombákat" , amelyeket az előző kormánytól örökölt.

2011-ről szólva azt mondta, hogy nagyon munkás év lesz. Szerinte, ehhez a munkához szükség lesz észre, szívre, elkötelezettségre, kitartásra és bátorságra. "Miközben lesznek, akik hitetlenkednek, gúnyolódnak, gáncsoskodnak, és nemtelenül támadnak"- tette hozzá.

Sajtószolgálat

6 de enero de 2011