Archívum

Archívum - 25 de enero de 2011


Robbanás Domogyedovón - Kövér László részvétét fejezte ki a moszkvai merénylet miatt

A magyar törvényhozás az EU elnökség időszakában is kiemelt feladatának tekinti a terrorizmus elleni harcot - írta Kövér László, az Országgyűlés elnöke keddi gyásztáviratában, melyben részvétét fejezte ki az állami Duma elnökének a moszkvai Domogyedovo repülőtéren elkövetett terrorista akció miatt.

A házelnök, az MTI-hez is eljuttatott dokumentumban úgy fogalmaz: mély megdöbbenéssel értesült a Domogyedovo repülőtéren elkövetett súlyos terrorista merényletről.

Mint írta, meggyőződése, hogy az ilyen értelmetlen akciók nem érhetnek cél, és jogosan váltanak ki széles körű elutasítást a békés állampolgárok és a nemzetközi közvélemény részéről.

A magyar törvényhozás az EU elnökség időszakában is kiemelt feladatának tekinti a terrorizmus elleni harcot, amelynek érdekében az Unión belül és a külső partnerekkel együtt egyaránt fellép - olvasható a közleményben.

Feltehetően öngyilkos merénylő robbantotta fel önmagát a legnagyobb moszkvai repülőtéren, Domogyedovón hétfő délután. A terrorista akció 35 ember életét oltotta ki, köztük külföldiekét, a sebesültek közül húsznak az állapota súlyos, életveszélyes. A kórházba szállítottak száma megközelíti a százat.

Sajtószolgálat

25 de enero de 2011