Archívum

Archívum - 19 de marzo de 2015


"Kevesebbet kell tévednünk"

„A kabinet a választási győzelem után új fejezet nyitása helyett ott folytatta, ahol abbahagyta” – ez az egyik oka a Fidesz népszerűségvesztésének Kövér László szerint. A Mészáros Lőrincre és Orbán Viktor vejére vonatkozó kérdésünkre az Országgyűlés elnöke arra figyelmeztet: a miniszterelnök környezetéhez sorolt személyeknek vigyázniuk kellene, ne adjanak alapot az ellenzéki hecckampánynak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nagyinterjút adott a Heti Válasznak Kövér László házelnök, akit a veszprémi időközi választás után, a tapolcai előtt a Fidesz népszerűség-csökkenésének okairól és a jobboldali belháborúról kérdeztünk. A politikust többek között az alábbi kérdésekkel szembesítettük:

– Politikai termék a „keményen dolgozó emberekről” szóló új Fidesz-szlogen? Amióta G. Fodor Gábor politológus a polgári Magyarország gondolatát marketingötletként tálalta, hajlamosak vagyunk ezt gondolni.

– Nem rombolják a hibás döntéseknél sokkal jobban a Fidesz támogatottságát bizonyos ügyek? Mészáros Lőrinc üzletembernek, felcsúti polgármesternek közös orosz cége volt egy hűtlen kezelésért előzetesben ülő szerencselovaggal, aki a nemzetbiztonsági ellenőrzésen való elbukása ellenére agrárattasé lehetett Moszkvában. A miniszterelnök vejének vállalkozása pedig sorra nyeri fideszes vezetésű városok közvilágítási tendereit.

– Simicska Lajos szerint Moszkvába mentett ügynökiratokkal zsarolhatja Oroszország a kormányfőt. A nemzetbiztonsági bizottság elnökeként 1993-ban ön úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy magyar állambiztonsági dokumentumok másolatai kerülhettek a Szovjetunióba.

A teljes interjút itt olvashatják!

Heti Válasz interjú - Ablonczy Bálint

19 de marzo de 2015