Archívum

Archívum - 2011. február 11.


EU-elnökség - Kövér: közös gondokkal küzdenek a tagállamok

Sikeresnek és nagyon hasznosnak nevezte Hörcsik Richárd, a magyar parlament európai ügyek bizottságának fideszes elnöke az EU-országok társbizottságaival tartott kétnapos budapesti COSAC-találkozót. Kövér László házelnök európai parlamenti politikusokkal folytatott megbeszélései után azt hangsúlyozta, hogy Magyarország hasonló gondokkal küzd, mint a többi tagállam.

A COSAC-konferencia alkalmából Kövér László házelnök tárgyalt Miguel Angel Martínez Martínezzel, az Európai Parlament (EP) alelnökével és Carlo Casinivel, az EP alkotmányügyi bizottságának elnökével, akik egyúttal a COSAC EP-delegációját is vezették.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a házelnök hangsúlyozta, Magyarország hasonló gondokkal küzd, mint a többi tagállam, illetve maga az unió, ezért az érdekeik is egybeesnek. Ilyen problémaként említette egyebek mellett a közös energiapolitika kialakítását, a demográfiai kihívásokat, valamint a Nyugat-Balkán integrációját és az észak-afrikai "nyugtalanító fejleményeket".

Miguel Angel Martínez Martínez nagyon pozitívnak és érdekesnek nevezte a COSAC-tanácskozást, és ő is azt hangsúlyozta, hogy meglehetősen nagy az egybeesés a magyar elnökség és az Európai Parlament legfontosabb céljai között.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. február 11.