Archívum

Archívum - 2011. március 1.


Karitatív célú bélyegkibocsátás a gyerekekért

Új, értékjelzés nélküli feláras forgalmi bélyeget bocsátott ki kedden a Magyar Posta karitatív céllal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkájának megsegítésére.

A bélyegkép felső részén az NGYSZ logója szerepel, alatta a Belföld felirat, mellette sárga háttérszínben az 50 forintos felárat szív alakú kontúrvonal teszi hangsúlyossá. Ennyivel járulhatnak hozzá a vásárlók a szolgálat jótékonysági tevékenységéhez - közölte Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztató keretében rendezett ünnepélyes bélyegkibocsátáson Budapesten. A bélyeget Kármán Orsolya tervezte.

A Belföld felirat arra utal, hogy a mindenkori postai díjszabás 30 gramm alatti, közönséges belföldi levél feladásának díja - jelen esetben 90 forint - a bélyeg ára. Ez egészül ki 50 forinttal, amely összeggel az NGYSZ-t támogatja az, aki a bélyeget megvásárolja. Az új karitatív bélyeg felárából felhalmozódott összeget a Magyar Posta az NGYSZ Magyar Egyesülete javára évente egy alkalommal utalja át. A pénzt a szolgálat egészségügyi tevékenységének finanszírozására használja fel.

A bélyeghez tartozó alkalmi borítékot és bélyegzőt a bélyegkép jellegzetes motívumaira épülő grafikai kompozíció teszi hangsúlyosabbá. A boríték és a bélyegző a bélyeg vásárlására ösztönző feliratot tartalmaz: "Segítse Ön is a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját feláras bélyeg vásárlásával!"

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 20 éve végzi munkáját a gyerekek érdekében, a többi között támogatja a rászoruló kicsik soron kívüli műtéteit, gyógykezelésé és étkeztetését, ösztöndíjakkal segíti a tehetséggondozást, szabadtéri rendezvényeket szervez - hangsúlyozta Kövér László, a gyermekmentő szolgálat magyar egyesületének elnöke. Mint mondta, ez azoknak az érdeme, akik naponta teszik a dolgukat.

A szolgálat célja a fizikailag és értelmileg sérült, árva és rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása, a hátrányos helyzetű gyermekek képviselete és támogatása, valamint hatékony fellépés a gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdésekben.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. március 1.