Archívum

Archívum - 2011. március 13.


Kövér László szertartásokon, szoboravatáson, koszorúzáson vett részt Kolozsváron

Egyházi szertartásokon, koszorúzáson, szoboravatáson és díjátadó gálaműsoron vett részt vasárnap Kövér László Kolozsváron és a programjában szereplő más erdélyi helységekben.

Az Országgyűlés elnöke a kincses városban református istentiszteleten vett részt a Farkas utcai templomban, és jelen volt a Szent Mihály templomban bemutatott misén. Ez utóbbi szertartás után a templomban fellépett a szentegyházi Gyermekfilharmónia és a Szentegyházi Hagyományőrző Huszáregyesület.

Kövér László ezt követően megkoszorúzta Márton Áron szobrát. A házelnök a nap folyamán az Áldás-Népesség Díjátadó gálaműsor vendége is volt az Egyetemiek Házában. Az Áldás-Népesség Alapítvány ugyanis pályázatot írt ki diákoknak, ezzel az erdélyi magyarság demográfiai helyzetére kívánta felhívni a figyelmet.

Kövér László vasárnapi programján szerepelt a Firtosmartonos faluban (Szentábrahám község) az unitárius templom kertjében rendezett szoboravatási ünnepség. A szobor a falu szülöttének, Gálffy Mihálynak, az 1848-49-es megtorlások mártírjának állít emléket. A mű Zavadszky Walter szobrászművész alkotása.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. március 13.