Archívum

Archívum - 2011. március 14.


Tőkés László is letette az állampolgársági esküt

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, az Európai Parlament alelnöke is letette hétfőn az állampolgársági esküt Kolozsváron a frissen magyar állampolgárságot szerzett erdélyiek csoportjával együtt.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Wetzel Tamás, a könnyített honosításért felelős miniszteri biztos és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár jelenlétében rendezett ünnepségen ugyancsak esküt tett a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által szervezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismertebb nevén Tusványos) központi szervezőcsapata is, így Sándor Krisztina, a MIT elnöke, valamint Bozsó Imre Lehel, Vadász-Szatmári Huba és Tőkés Lehel, a MIT alelnökei.

Csíkszeredában délelőtt rendeztek eskütételi ünnepséget, amelyen vendégként jelen volt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. A frissen magyar állampolgárságot szerzettek között volt Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke és Szilágyi Árpád, a Volt Politikai Foglyok Szövetségének elnöke. Kedden további ünnepélyes eskütétel lesz Csíkszeredában, ezen meghívott vendégként lesz jelen Semjén Zsolt is.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. március 14.