Archívum

Archívum - 2011. május 30.


EU-elnökség - Kövér: meglehetősen intenzív időszakon vagyunk túl

Meglehetősen intenzív időszakon van túl Magyarország soros EU-elnöksége eddigi öt hónapja után, remélhetőleg mindenki úgy érzi, hogy az ország sikeresen látja el a poszttal járó feladatokat - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten.

Az EU-tagállamok parlamentjei európai ügyi bizottságainak ülésén (COSAC) a házelnök közölte, február és május között tíz bizottsági találkozót szervezett a magyar elnökség, ezek közül létszámát és fontosságát tekintve is kiemelkedik a COSAC, amely az EU alapvető működését érintő kérdésekkel foglalkozik.

Mint kifejtette, a tíz parlamenti rendezvény közül nyolcat Budapesten, kettőt az Európai Parlamenttel közösen Brüsszelben tartottak. Megjegyezte: a rendezvények több témával foglalkoztak, ezek illeszkednek a magyar elnökség programjához. Példaként említette a költségvetési, a környezetvédelmi és az egészségügyi bizottságok tagjainak tanácskozását. A találkozók közül az első a COSAC februári ülése volt, az utolsó, a legnagyobb szabású pedig a COSAC jelenlegi eseménye - tette hozzá.

Kövér László kitért arra is, hogy az elnökség alatt igyekeznek nagy hangsúlyt helyezni a kulturális sokszínűségre, ezért az elnökség eseményeit kulturális programok kísérik Budapesten és Brüsszelben egyaránt. A COSAC delegációi például hétfő este a Több mint Szolidaritás - a magyar-lengyel kapcsolatok ezer éve című kiállítást tekintik meg a Nemzeti Múzeumban - fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. május 30.