Archívum

Archívum - 2011. szeptember 13.


Találkozott a Református Törvényhozók Fóruma és a generális konvent elnöksége

Találkozott a Református Törvényhozók Fóruma és a Kárpát-medencei Magyar Református Egyház Generális Konventjének elnöksége kedden a Parlament Delegációs termében; a rendezvény védnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt - közölte az Országgyűlés sajtószolgálata az MTI-vel.

Mint írták, az eseményen bemutatkozott a közelmúltban alakult Református Törvényhozók Fóruma, amelynek tagjai a kormánypárti frakciók református képviselői. A fórum céljáról Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, református lelkész elmondta, hogy "a református keresztyén értékeket hangsúlyosabban akarják megjeleníteni saját közéleti munkájukban, és erősíteni kívánják a kapcsolattartást a református egyház vezetőivel és közösségeivel".

A találkozón a generális konvent tagjai Bölcskei Gusztáv püspök vezetésével beszámoltak a Kárpát-medencei magyar református közösségek aktuális gondjairól, feladatairól, majd közösen felvázolták az együttműködés lehetőségeit. A találkozó résztvevői megállapodtak abban, hogy rendszeressé teszik az információcserét és a kapcsolattartást.

A találkozón részt vett Szászfalvi László egyházügyekért felelős államtitkár és mintegy harminc parlamenti képviselő.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. szeptember 13.