Archívum

Archívum - 2011. szeptember 20.


Gyermek és ifjúsági országgyűlést tartottak a Parlamentben

A családvédelem, az oktatás, az iskolai sportoktatás, az egészséges életmód, a gyermekbántalmazás, a drog- és alkoholfogyasztás témakörében is kérdezték a minisztereket és az államtitkárokat az első Magyar Gyermek és Ifjúsági Országgyűlés résztvevői kedden az Országházban. A gyermekek világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó parlamenti ülésen a kérdésekre, interpellációkra adott válaszokról a gyerekek a házszabály szerint szavaztak.

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) 210 gyermeket hívott meg az Országház Felsőházi termébe. Hatvanöt magyarországi és hat határon túli településről érkeztek a kiskorú képviselők. A rendhagyó parlamenti ülést Kövér László, az Országgyűlés elnöke vezette.

A gyermekek világnapjának méltó megünneplésére a Magyar Országgyűlés és a Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdetett 8-18 év közötti gyermekek részére "Milyen rendeletet hoznék, ha miniszter lennék?" címmel. A megadott határidőre több száz színvonalas és értékes munka érkezett. A legjobb pályázatok beküldői vehettek részt a keddi ülésen.

Forrás: MTI

Sajtószolgálat

2011. szeptember 20.