Elnöki cikk listázó

Esemény - 2024. február 3.


X. Székely Bál - Kövér László: a magyarok mindig csak annyira élnek, amennyire Magyarország él

Mi magyarok, mindig csak annyira élünk, amennyire Magyarország él és Magyarország is mindenkor csak annyira él, mint amennyire a magyar emberek élnek - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a X. Székely Bálon szombat este Budapesten.

A X. Budapesti Székely Bál Szöveg:	Budapest, 2024. február 3. Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a X. Budapesti Székely Bál megnyitóján a Pesti Vigadóban 2024. február 3-án. MTI/Kovács AttilaAz Országgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a tavalyi találkozás óta - ahogy a kalotaszegi népdal mondja - "borul az ég mindenfelől, nem derül" - azaz a világ nem lett sem biztonságosabb, sem derűsebb.

"Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk" - sorolta a mai helyzetet jellemezve.

Kövér László azt mondta: mindabban, amit tapasztalunk, nem pusztán az örök metafizikai küzdelemről van szó a jó és a rossz között.A napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot nagyon is evilági emberek evilági érdekeik táplálják - húzta alá.

Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor kiemelte: a jóra törekvő emberek, nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni, helytállni és győzni. Kövér László egy székelyföldi történetet idézett fel, amelynek - a bálon vendégként jelen lévő - főszereplője egy rendkívül súlyos balesetet élt túl és épült fel belőle. Gyógyulása után Isten irgalmasságának ajánlott hálaadó rönkkápolnát és hozzá vezető keresztutat építettek - mondta az Országgyűlés elnöke, aki azt javasolta a vendégeknek, ha arra járnak, menjenek el az Egyes-kő lábánál lévő kápolnába, és mondjanak el egy imát.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett X.Székely Bálon Szász Jenő, az intézet elnökének köszöntőjében azt hangoztatta, hogy a rendezvénnyel hagyományt kívántak teremteni és az összetartozás érzését szerették volna megerősíteni. Beszéde után az elnök tiszteletbeli székely címeket adott át Kövér László házelnökkel.Az idei jótékonysági bál bevételét a kárpátaljai magyarság megsegítésére fordítják.

MTI

2024. február 3.